diumenge, 1 de març del 2015

Otto, el nen que va arribar amb la neu

Quin llibre més interessant!!! Otto el nen que va arribar amb la neu ha sigut un llibre que hem llegit a classe amb tots els companys. Això m'ha agradat molt perquè hem pogut comentar el llibre i discutir coses, cosa que jo no ho puc fer quan llegeixo un llibre tota sola. Llegir-ho en grup m'ha permès veure que llegint el mateix, hi ha gent que ho mira d'una altra manera i pensa diferent. M'ha agradat moltíssim!!!

La història comença en un dia, concretament el 29 de març, quan l'Helena Puigagut va donar a llum un nen gairabé transparent, de lo blanc que era, que li va posar de nom Otto. Just en aquell moment, en el seu poble, Imer, van començar a caure petites volves de neu. Tot el poble es va quedar molt sorprès, ja que just en aquella època s'esperaven que vingués el desglàs i arribés la primavera.
En el pic més alt d'Imer uns ulls miraven atentament i unes mans fredes van deixar caure una llavor molt i molt petita. La llavor va anar caient fins a arribar a la vall d'Imer, on allà, va caure just damunt del cap de la professora de música, la Neus, que anava a visitar el nounat. La Neus va somriure i va agafar la llavor que se la va posar a la butxaca. La Neus es va apropar cap a l'Otto i li va posar la llavor a dintre d'una de les seves mans petitones. Aquest es va posar la mà a la boca i es va empassar la llavor. Des d'aquell dia mai no va parar de nevar a Imer.
L'Otto es va anar fent gran. La Neus sempre li explicava una història que a ell li agradava molt que anava sobre un home anomenat Vent del Nord que va tenir una filla anomenada Quíone. 

La història de la Quíone era molt interessant: es veu que la neu la seguia a tot arreu. A mesura que Quíone es va anar fent gran, va aprendre a controlar els seus poders i aleshores es va convertir en la Reina de les Neus. I va ser llavors quan va coneixer a Posidó, el Déu del Mar. Estaven molt enamorats, però el Vent del Nord no hi estava d'acord. Al final Quíone i Posidó van tenir un fill que li van posar de nom Eumolp.

Continuant amb la història de l'Otto, només us puc explicar que va conèixer una nena que es deia Greta i es van fer molt amics, i fins i tot l'Otto s'hi va enamorar. A l'Otto li van passar moltes coses més i en va descobrir també moltes, però no us les vull explicar per si no us heu llegit el llibre.

Aquest llibre l'ha escrit la Laia Logan i els dibuixos són d'en Jordi Vila Delclòs. La història és molt emocionant, tant, que quan el professor ens deia que tanquessim no voliem perquè voliem descobrir més coses. M'ha agradat moltíssim, però crec que el final és massa curt i que el llibre hauria de continuar, però no us explicaré el final per si no us heu llegit el llibre.

Otto el nen que va arribar amb la neu és fascinant!!!

Us el recomano molt!!!!! ; )



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada