diumenge, 13 de setembre del 2015

Via Lliure 2015

Avui fa dos dies de l'11 de setembre: la Gran Diada de Catalunya. En aquest dia es recorda la derrota del 1714. 

Cada any, des de fa uns quants, per l'11 de setembre es fa un acte diferent, per reclamar la independència. Per exemple, fa dos anys vam fer una cadena humana des de l'Ebre fins a la frontera amb França.Tothom s'agafava de les mans tot formant una cadena. Va ser tot un èxit.
 
També, l'any passat, vam muntar una V baixa a la diagonal de Barcelona. La V baixa tenia les quatre barres vermelles i les cinc grogues fetes amb persones; és a dir, cada persona portava una samarreta d'un d'aquests colors i ens posavem tots junts, muntant entre tots la senyera. També va ser un èxit.

Doncs bé, aquest any vam fer una cosa totalment diferent. Aquest any vam omplir tota la Meridiana amb persones i anàvem vestits de la següent manera: cadascú portava una samarreta blanca i un punter fet amb un tros de cartulina tallat en forma de fletxa. Cadascú tenia el punter del color que li tocava, ja que estava separat per colors i per trams. Per exemple: si tu anaves al tram 109 et tocava portar un punter de color lilós. Nosaltres ens va tocar el tram 129 i vam haver de portar un punter taronja.

En arribar allà, no es podia passar de la gentada que hi havia. Moltíssimes persones amb samarreta blanca i punters de color taronja. Encara que hi hagués molta gent però, vam aconseguir posar-nos per allà al mig.

Després d'esperar una estona, just pel mig de la Meridiana va passar un punter gegant fet de plàstic, i just en aquell moment vam haver d'aixecar els punters a sobre el nostre cap i apuntant cap al Parlament. Primer no sabia com quedava, però quan ho vaig veure per la televisió el següent dia vaig al·lucinar!! Quina quantitat de gent!! Que bonic que quedava!! Em va impresionar molt pensar que jo estigués entre aquella multitud de gent!

Va ser molt divertit i estic segura que passarà a la història!!

Visca Catalunya!!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada